marți, 2 decembrie 2008

După ziua alegerilor

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi fost alături de mine măcar cu gândul şi cu vorba bună, dacă nu cu mai mult.

În urma numărării voturilor din cele 43 de secţii de pe raza colegiului 12 Bucureşti, am obţinut 8362 de voturi, respectiv un procent de 46,81% din voturile valabil exprimate.

Nu rămâne decât să vă dovedesc în următorii 4 ani, în calitate de deputat, că aţi făcut alegerea potrivită.

MULTUMESC!



miercuri, 26 noiembrie 2008

PENTRU VOI!

Mă numesc Cristian Petrescu şi doresc să câştig încrederea dumneavoastră pentru a deveni reprezentantul vostru şi al Partidului Democrat Liberal în Camera Deputaţilor. Candidez în Colegiul Electoral nr. 12, aici unde m-am născut şi am copilărit, având dorinţa de a folosi toate cunoştinţele mele pentru a rezolva problemele comunităţii, indiferent de nivel, central sau local. Am 37 de ani şi o mare experienţă de lucru cu oamenii. Am deţinut funcţia de Director General al Centrului Naţional de Învăţământ Turistic, iar în prezent sunt Director Executiv al Direcţiei Dezvoltare Turism din Primăria Capitalei. Consider că după 15 ani de experienţă profesională am două atuuri importante pentru a accede la funcţia de Deputat în Parlamentul României. Atuurile mele sunt competenţa şi seriozitatea. Pentru că vorbesc puţin dar fac ceea ce trebuie. Vă solicit încrederea şi vă asigur că schimbarea actualei clase politice cu tânăra generaţie este singura soluţie pentru a dezvolta societatea românească. Lucrez PENTRU VOI, aşa că voi raspunde permanent în faţa voastră pentru activitatea mea în interesul exclusiv al celor care m-au votat.

Cu respect,

Cristian Petrescu

joi, 20 noiembrie 2008

“File” de campanie...

Mai e ceva mai mult de o săptămână din campania electorală. M-am întâlnit cu cei care ar trebui să mă voteze la corturile de campanie, pe stradă, în parc şi oriunde altundeva unde am avut posibilitatea. Le-am dovedit că mă interesează problemele cu care se confruntă, că le cunosc şi că fac tot posibilul să le rezolv. Atât cât îmi stă în putere. E ca un fel de “trafic de influenţă” pe lângă cei abilitaţi să rezolve aceste probleme locale.

Dar, stimată doamnă Săceanu, stimate domn Tănase şi toţi ceilalţi care mi-aţi semnalat probleme reale şi care vă apasă în viaţa de zi cu zi, odată cu obţinerea mandatului de parlamentar nu vreţi ca, pe lângă micul lobby local, să mă ocup de problemele adevărate ale naţiunii? Înteleg nevoia de a vă fi mai bine acasă, în jurul blocului, în piaţa din cartier şi aşa mai departe, dar ce ar fi dacă am colabora în încercarea de a face din ţara asta un loc în care să ne simţim mai bine cu toţii, mai în siguranţă, mai în curăţenie. Depinde de fiecare dintre noi să ajungem la ceea ce ne dorim. Dacă ne dorim să rămânem în mizeria (umană) care ne înconjoară, stăm pe margine şi ne uităm cum alţii îşi bat joc de noi. Dacă nu, singura variantă este să ne implicăm şi să ne unim eforturile!

Nu vreau să minimalizez importanţa problemelor locale, dar hai să gândim mai departe şi să vedem cum facem să “trăim bine” cu toţii. Ştiu că poate părea o sintagmă expirată, dar eu sunt convins că poate deveni realitate.

Acum aveţi ocazia să dovediţi că vă pasă cu adevărat. Acum ştiţi pe cine să trageţi la răspundere dacă ţara nu urmează cursul pe care vi l-aţi dorit. Dacă cel care v-a cerut votul se duce în Parlament ca să doarmă şi să-şi vadă de propriile interese sau ca să vă reprezinte cu adevărat.

Unii îmi reproşeaza că nu sunt cunoscut şi se întreabă de ce m-ar vota. Dar dacă aş fi fost cunoscut, aş fi fost “unul dintre ei”. Unul dintre cei care v-au dezamăgit, unul dintre cei pe care îi înjuraţi pentru că sunt parlamentari, unul care nu vă reprezintă cu adevărat.

Ei bine, vin în faţa Dvs. tocmai pentru că nu am fost printre ei, pentru că sunt unul dintre voi, pentru că ştiu şi vreau să fac ceea ce este bine. PENTRU VOI!

miercuri, 19 noiembrie 2008

Tehnica votării

Prieteni şi cunoscuţi mă tot întreaba cum e cu colegiile pentru votul uninominal. Profit de blog pentru a explica un pic.

La alegerile din 30 noiembrie, când nevom alege reprezentanţii în Camera de Deputaţilor şi în Senatul României, fiecare alegător votează pentru un singur candidat, într-o circumscripţie denumită colegiu uninominal. Acesta este o subunitate a unei circumscriptii electorale, in care este atribuit un singur mandat. În acest mod se aleg un deputat şi un senator în fiecare colegiu uninominal.
În întreaga ţară şi în străinătate există 452 de colegii uninominale, exact cât este numărul parlamentarilor reuniţi în cele două camere reprezentative ale parlamentului. Dintre aceştia, 137 sunt senatori şi 315 deputaţi.

În capitală sunt 40 de colegii, 28 pentru deputaţi şi 12 pentru senatori. Cetăţenii vor putea vota doar în secţiile la care sunt arondaţi pe baza domiciliului. Astfel, cei care la data votului sunt în afara colegiului lor, nu vor putea vota.

În sectorul 3 sunt 6 colegii pentru deputaţi (respectiv Colegiile D10,D11, D12, D13, D14, D15). Acestea sunt grupate, trei câte trei, în 2 colegii senatoriale (S5 şi S6).
Pentru informaţii suplimentare referitoare atât la colegiul în care veţi vota cât şi la candidaţii din colegiul vostru, puteţi accesa www.thinkopolis.eu .

Foarte important de ştiut: secţiile de vot îşi păstrează sediile, singura modificare referindu-se doar la numerotarea secţiilor, deci acolo unde aţi votat ultima oară mergeţi şi la 30 noiembrie. În ziua votării, pe 30 noiembrie 2008, secţiile se vor deschide la 7 dimineaţa şi vor închide la orele 21:00.

luni, 17 noiembrie 2008

Transparenţa banilor publici trebuie să fie o regulă nu o excepţie!

Viitorul Parlament trebuie să facă o prioritate din transparenţa cu privire la cheltuielile din bani publici.
Am citit azi un studiu realizat de IPP care a calculat care au fost cheltuielile pe o lună cu un parlamentar în anul 2007: 24.273 lei/aprox. 7.000 euro.
Sumele în sine nu sunt mari, în opinia IPP dar modul în care (nu) se dă socoteală pentru cheltuirea lor, regulile ineficient aplicate pentru controlul acestora (mai ales în circumscripţii) faptul că se evită în continuare o discuţie transparentă despre cost şi eficienţă la nivelul activităţii parlamentarilor români fac din Parlamentul României o instituţie netransparentă.

Pentru un parlament unicameral


Din 6 motive PD-L propune O SINGURĂ CAMERĂ

PD-L propune o reformă radicală a Parlamentului României. Din cele două camere ale Parlamentului (Senat şi Camera Deputaţilor), va mai rămâne una singură. Iar din 469 de parlamentari, vor rămâne numai 300 de parlamentari.

Iată de ce:
1.Ambele Camere ale Parlamentului au aceleaşi atribuţii şi sunt alese în acelaşi mod. Avem nevoie de două instituţii care să facă acelaşi lucru?
2.Un parlament unicameral este mai eficient. Legile vor fi adoptate mai rapid, fără să mai fie pasate de la o Cameră la alta.
3.Un Parlament cu o singură Cameră şi mai puţini parlamentari înseamnă cheltuieli mai mici din banii cetăţenilor.
4.Avem prea mulţi parlamentari – 469 pentru numărul de locuitori pe care-i are România. Statele Unite ale Americii au 535 parlamentari la o populaţie de 300 de milioane de locuitori.
5.Cele mai bogate şi eficiente ţări din lume sunt ţările nordice - Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca. Aceste ţări au un număr mai mic de parlamentari.
6.Toate ţările din jurul României – Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Grecia – au redus deja numărul de parlamentari

duminică, 16 noiembrie 2008

Acţiune de campanie

După cum vă anunţasem zilele trecute, ieri, sâmbătă – 15 noiembrie am avut acţiune de campanie în parcul Al.I. Cuza şi în împrejurimile lui, ajungând, în cele din urmă, până aproape de Bd. Camil Ressu. Acţiune este uşor impropriu zis. De fapt, împreună cu caţiva prieteni care s-au oferit să mă ajute în această campanie, am luat cu noi flyere şi baloane şi ne-am plimbat prin colegiul 12. M-am prezentat oamenilor care au dorit să mă cunoască şi am oferit baloanele copiilor pe care i-am întâlnit. După cum scriam şi zilele trecute, în cazul votului uninominal, este firesc ca oamenii să îi cunoască pe cei ce urmează să îi voteze pentru a-i reprezenta. Tot la fel de firesc precum va fi să îi susţină în continuare sau să îi sancţioneze peste 4 ani, la alegerile următoare!

miercuri, 12 noiembrie 2008

Vrem oameni noi


Am decis ca în campanie să folosesc ca principal mijloc de comunicare cu potenţialii mei alegători – discuţiile directe la corturi. Astfel, cunosc în fiecare zi oameni cu diferite probleme, cu diferite soluţii… cu diferite aşteptări de la viitorul reprezentant în Parlamentul României. “Problema” principală cu care m-am confruntat este, sintetizând, următoarea: "Vrem oameni noi, tineri. Dar vrem să îi cunoastem. Dumneata eşti, într-adevar, tânăr, dar nu te-am mai văzut până acum!!!” Şi de fiecare dată explic cum a fi nou şi a fi cunoscut deja este o contradicţie în termeni. Cred că aceasta este principala problemă, pentru începuturile aplicării votului uninominal. Pentru un tânăr(atât ca vârsta cât şi ca nivel de mediatizare) om politic, oricât de competent ar fi, este mai greu să se facă cunoscut şi astfel acceptat ca reprezentant în Parlament. Cu toate acestea, consider că votul uninominal reprezintă un pas înainte pentru responsabilizarea clasei politice româneşti. Cetăţenii vor şti pe cine au trimis în Parlament şi vor putea judeca în ce fel au fost reprezentaţi, în următoarele alegeri confirmând sau infirmând alegerea făcută.

"Ei cu Ei, Noi cu Voi", varianta reala


Sunt sigur că aţi văzut prin oraş o mulţime de panouri şi afişe, de pliante şi ecrane video pline cu falsul făcut de PSD cu însemnele şi deviza PD-L « Ei cu Ei, Noi cu Voi ». Mergând pe cheiul Damboviţei, eu unul nu am fost doar frustrat de această furăciune, ci foarte deranjat de mulţimea de panouri care practic ne arată cum fură PSD-ul pe faţă. Ajungând acasă, ce găsesc în cutia poştală: aceeaşi dovadă a impotenţei creative. Normal că dacă nu eşti în stare să gândeşti pozitiv, gândeşti cum poţi să dai în cap altuia.
Este evident că PSD a furat la guvernare, fură în campanie şi va fura şi mai mult dacă va ajunge iar la guvernare.
Decizia Biroului Electoral este clară. Ea a stabilit că PSD a furat şi că încearcă să inducă electoratul în eroare. PSD a răspuns lipind şi mai multe afişe ilegale.
Primăriile de sector sunt datoare să amendeze conform legii partidele care încalcă normele legale de desfăşurare a campaniei electorale. Credeţi că va face ceva primarul « care este »? Probabil că va amplasa şi mai multe panouri…
Într-o ţară în care legea este la cheremul hoţilor nu te poti aştepta decât la aşa ceva.
Voi urmări cu interes cum se aplică legea în Bucureşti, dar până atunci nu pot (deşi limbajul violent nu mă caracterizează) să spun decât : mi-e scârbă de voi, hoţilor!

marți, 11 noiembrie 2008

Războaiele din campanie


În campanie se duc tot felul de războaie. Pe lângă cele mass-media, dintre contracandidaţii puşi faţă în faţă, care sunt cele acceptate în mod firesc, avem şi războiul echipelor de mailing, care se întrec fie în a lăsa materialele de campanie ale cadidaţiilor în uşa apartamentelor, fie în a le înghesui în „micile şi neîncăpătoarele” cutii de scrisori. Aceste materiale ajung în cel mai bun caz la coşul de gunoi şi, în cel mai rău caz, pe holurile blocurilor. În plus, avem războiul echipelor de afişaj, care este la fel de spectaculos. În acest caz, avem două situaţii care ar trebui evitate: fie afişele sunt lipite peste cele ale contracandidaţilor, în încercarea de a acoperi tot spaţiul destinat afişajului electoral, fie, pe lângă panourile de afişaj, şi acestea „mici şi neîncăpătoare”, s-a ajuns la „ingenioasa” soluţie ca afişele electorale să fie lipite pe stâlpi, coşuri de gunoi, în staţii de tramvaie sau cabine telefonice.
Eu nu aş putea să vin şi să le cer votul oamenilor din colegiul în care candidez, în condiţiile în care nu i-aş respecta. Iar a duce o campanie curată, la propriu şi la figurat, reprezintă o formă de respect

Forward

From : Cristian Petrescu
To: Locuitorilor din colegiul 12


Vă propun un PACT PENTRU COLEGIUL 12 prin care mă angajez să susţin PENTRU VOI, cei care locuiţi în acest colegiu proiecte deja începute de diferite instituţii şi ONG-uri. Împreună, discutând, vom decide care din aceste proiecte sunt prioritare pentru viaţa de zi cu zi a locuitorilor din colegiul 12. Pe acelea eu mă angajez să le promovez, să le susţin, să identific resurse de finanţare şi sprijin la autorităţile abilitate pentru ca ele să devină realitate cât mai curând.



miercuri, 5 noiembrie 2008

Implică-te!

Am nevoie de susţinători ca TINE pentru a ajunge în Parlamentul României si pentru a te reprezenta! Fiecare îşi poate oferi sprijinul şi fiecare astfel de gest venit din partea voastră înseamnă încă un vot si încă un pas spre schimbarea de care avem nevoie!Împreună cu echipa PDL, îţi mulţumim pentruca te implici!Daca vrei să ne ajuţi, te poţi alătura echipei noastre de voluntari - fiecare, în timpul pe care îl are, poate da o mână de ajutor! Pentru orice ai sa imi spui, te rog să îmi scrii pe adresa de mail: cristianpetrescu@pdlsector3.ro

Despre mine


EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ :
2007 – prezent PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, DIRECŢIA DEZVOLTARE TURISM – DIRECTOR EXECUTIV
2005 – 2007 CENTRUL NAŢIONAL DE INVĂŢĂMÂNT TURISTIC – DIRECTOR GENERAL, PREŞEDINTELE CONSILIULUI DE CONDUCERE
2004 – 2005 PRIMĂRIA SECTORULUI 3 – CABINET PRIMAR
2001 – 2003 VISIT S.A. – DIRECTOR MARKETING TICKETING
1993 – 2001 MINISTERUL TINERETULUI ŞI SPORTULUI – REFERENT/ ŞEF BIROU/ŞEF SERVICIU
1992 – 1993 F.R. MODELISM – INSTRUCTOR SPORTIV
1991 – 1992 A.C.R.O. S.A. – MECANIC MAŞINI ŞI UTILAJE
1989 – 1991 I.I.R.U.C. S.A. – MECANIC UTILAJ CALCUL

ALTE FUNCŢII:
- MEMBRU FONDATOR ŞI MEMBRU ÎN CONSILIUL DE CONDUCERE AL CAMEREI DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE BILATERALĂ ROMÂNIA - CIPRU
- MEMBRU ÎN CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL S.C. A.D.P.B. S.A.
- VICEPREŞEDINTE AL CLUBULUI SPORTIV I.O.R. BUCUREŞTI

PARTICIPARE LA SEMINARII:
2005 - „BRINGING BSEC CLOSER TO EUROPE: TRAIN THE TRAINERS TOURISM PROGRAMME”, ATENA – ORGANIZATORI: BSEC SI OTEK(GRE)
2005 - „STRATEGIA NAŢIONALĂ PENTRU TURISM”, ORGANIZAT DE AUTORITATEA
NAŢIONALĂ PENTRU TURISM ŞI USAID – SINAIA
2000 - „INTEGRATION OF 2nd AND 3rd GENERATION OF YOUNG IMMIGRANTS”, COPENHAGA – ORGANIZATORI: ICB (DAN) ŞI EUROTIN (ROM)
1999 - „BUILDING A NETWORK OF YOUNG LEADERS IN EASTERN EUROPE”, TIRANA –
ORGANIZATORI: ISB (ALBANIA) ŞI USIP (USA)

LIMBI STRĂINE CUNOSCUTE : ENGLEZĂ , FRANCEZĂ

EDUCAŢIE:
2008 MASTER ÎN ECOTURISM ŞI PROTECŢIA MEDIULUI – UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ
2004 FACULTATEA DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT – UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ
1989 LICEUL INDUSTRIAL NR. 37

ALTE CALIFICĂRI:
- MANAGER IN ACTIVITATEA DE TURISM ( BREVET MTCT)
- AGENT TURISM (DIPLOMA I..A.T.A.)
- CERTIFICAT COMPETENŢĂ LINGVISTICĂ ÎN TURISM – LIMBA ENGLEZĂ
- INFORMATICĂ (MICROSOFT OFFICE)

EXPERIENŢĂ POLITICĂ:
2007 CANDIDAT AL PARTIDULUI DEMOCRAT LA PARLAMENTUL EUROPEAN
2004 COORDONATOR DIVIZIE LOGISTICĂ/EVENIMENTE A ALIANŢEI „D.A. PNL – PD” SECTOR 3 ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ PENTRU ALEGERILE LOCALE
2003 MEMBRU ÎN COMISIILE „POLITICI PENTRU TINERET” ŞI „CULTURĂ, CULTE, AUDIOVIZUAL ŞI SOCIETATE CIVILĂ” ALE ALIANŢEI „D.A. PNL – PD”
2003 PREŞEDINTE AL SUBCOMISIEI „SPORT” – ÎN CADRUL PROGRAMULUI DE GUVERNARE AL PARTIDULUI DEMOCRAT
2002 – 2005 PREŞEDINTE AL ORGANIZAŢIEI DE TINERET A PARTIDULUI DEMOCRAT (OTPD) – SECTOR 3, VICEPREŞEDINTE OTPD – MUNICIPIUL BUCUREŞTI
2001 prezent VICEPREŞEDINTE AL PARTIDULUI DEMOCRAT SECTOR 3
2000 - CANDIDAT PD PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR, CIRCUMSCRIPŢIA BUCUREŞTI
1999 – 2001 PREŞEDINTE OTPD – MB
1999 PREŞEDINTE OTPD – SECTOR 3
1997 – 1998 VICEPREŞEDINTE OTPD – SECTOR 3

marți, 4 noiembrie 2008

Strazi arondate Colegiului 12



BUCURESTI - Deputati - Colegiul Uninominal 12





  • Aleea BLAJEL; Intr. CORTINEI; Intr. SCENEI; Intr. TRUBADURULUI; Str. BREAZA; Str. LABORATOR Nr. 81- 123A; Sos. MIHAI BRAVU Nr. 325-329 - Calea VITAN Nr. 137-203; Str. CALUSARILOR - Str. AGATHA BARSESCU Nr. 1-29; Str. AGATHA BARSESCU Nr. 20-38; Str. ALEXANDER VON HUMBOLD, (fosta Caolinului); Str. IANCU BREZEANU; Str. ION MORTUN; Str. LOVISTE; Str. VERICESCU; Str. VLAD JUDETUL Nr. 2-16 - Str. AGATHA BARSESCU Nr. 2-18; Sos. MIHAI BRAVU Nr. 396-450 - B-dul CAMIL RESSU Nr. 2-4; Sos. MIHAI BRAVU Nr. 305-313 - Aleea SCOLARILOR; Sos. MIHAI BRAVU Nr. 315-323 - Str. LABORATOR Nr. 125-145 - Aleea RAMNICU VALCEA Nr. 1-7; Str. RAMNICU VALCEA Nr. 1-7; Str. RAMNICU VALCEA Nr. 2-12 - B-dul CAMIL RESSU Nr. 6-8; Str. LABORATOR Nr. 2-138 - Aleea RAMNICU VALCEA Nr. 9-31; B-dul CAMIL RESSU Nr. 10-18; Intr. ANIVERSARII; Str. CONSTANTIN NOTTARA - Str. BABA NOVAC Nr. 2-14; Str. CAMPIA LIBERTATII Nr. 64-66; Str. LIVIU REBREANU Nr. 9 - Intr. RECONSTRUCTIEI Nr. 6-10; Str. LIVIU REBREANU Nr. 7 - Intr. EUFROSINA POPESCU; Intr. RECONSTRUCTIEI Nr. 2-4; Str. ION TUCULESCU, (fosta STEJARULUI) Nr. 1-23; Str. ION TUCULESCU, (fosta STEJARULUI) Nr. 34-36 - B-dul CAMIL RESSU Nr. 19-25; Drumul MURGULUI Nr. 1-45; Drumul MURGULUI Nr. 2-32; Drumul MURGULUI Nr. 34-36; Intr. PARULUI - Drumul MURGULUI Nr. 38-46; Drumul MURGULUI Nr. 47-65; Intr. MUSCATEI; Intr. SILICIULUI; Intr. STEJARULUI; Str. ION TUCULESCU, (fosta STEJARULUI) Nr. 2-32; Str. LIVIU REBREANU Nr. 1-5 - Str. BABA NOVAC Nr. 18-22; Str. BABA NOVAC Nr. 9-13; Str. EUFROSINA POPESCU Nr. 54-74 - B-dul CAMIL RESSU Nr. 20-28; B-dul RAMNICU SARAT Nr. 1-7; B-dul RAMNICU SARAT Nr. 2-4; Str. TOMIS - B-dul CAMIL RESSU Nr. 30-54 - B-dul CAMIL RESSU Nr. 27-29A; Str. LIVIU REBREANU Nr. 2-4; Str. ODOBESTI Nr. 2-2B - B-dul CAMIL RESSU Nr. 31-37 - Str. ODOBESTI Nr. 1-13; Str. ODOBESTI Nr. 4-18 - B-dul CAMIL RESSU Nr. 39-43; Intr. ODOBESTI; Str. ODOBESTI Nr. 15-17 - Aleea ADRIAN CARSTEA Nr. 14-70; Aleea ADRIAN CARSTEA Nr. 15-61; Aleea BUTEICA EMANOIL MARIUS - Aleea ADRIAN CARSTEA Nr. 13; Aleea FLORIN CIUNGAN - Aleea ADRIAN CARSTEA Nr. 1-11; Aleea ADRIAN CARSTEA Nr. 2-12 - Aleea COCONI; Aleea PACALA; Aleea TANDALA; Calea VITAN Nr. 112-234; Drumul GURA CALNAULUI; Drumul ÎNTRE VII; Intr. DETASAMENTULUI; Intr. VAILOR; Splaiul UNIRII Nr. 227-275; Str. CHICIUREI; Str. DISCULUI; Str. DOLIEI; Str. DRUMEAGULUI; Str. DRUMETULUI; Str. ELINESCU NITA; Str. ESARFEI; Str. PATLAGINEI; Str. PELINULUI; Str. PISCUL RACHITEI; Str. LT. SCARLAT MARES; Str. STIRULUI; Str. STIUBEI; Str. TROSCOTULUI; Str. VANTULUI; Str. SG. VASILE GHEORGHIEV; Str. VAILOR; Str. VOINEASA; Str. VREJULUI; Sos. MIHAI BRAVU Nr. 331-549 - Str. RAMNICU VALCEA Nr. 14-16; Str. RAMNICU VALCEA Nr. 9-27 - Str. RAMNICU VALCEA Nr. 29; Str. RAMNICU VALCEA Nr. 18-30 - B-dul RAMNICU SARAT Nr. 20-30; Str. RAMNICU VALCEA Nr. 31-33; Str. RACARI Nr. 59-61 - Str. CRIVATULUI; Str. MURESANA; Calea VITAN Nr. 213-217 - Str. LUGOJANA; Str. SEBESANA; Calea VITAN Nr. 219-221 - Str. BAIA MARE; Calea VITAN Nr. 223 - Str. RACARI Nr. 1-57; Str. RACARI Nr. 14-22 - B-dul CAMIL RESSU Nr. 45-49; Str. LOTRIOARA Nr. 1-11 - Aleea IANCA; Str. LOTRIOARA Nr. 13-19 - B-dul CAMIL RESSU Nr. 51; Aleea FUIORULUI Nr. 1-9; Str. LOTRIOARA Nr. 2-20; Str. LOTRIOARA Nr. 21-39 - Aleea FUIORULUI Nr. 2-10 - Aleea ROTUNDA Nr. 1-13; Str. ROTUNDA Nr. 2-4 - Aleea ROTUNDA Nr. 2-10; Aleea STANILA - Str. LUNCA BRADULUI; Aleea LUNCA MOLDOVEI; Aleea LUNCA MURESULUI - Aleea LUNCA BRADULUI; B-dul PICTOR NICOLAE GRIGORESCU Nr. 18-34 - Aleea PADUREA CRAIULUI; Str. PADUREA CRAIULUI - Str. LIVIU REBREANU Nr. 6-10

luni, 3 noiembrie 2008

Program de activitate pentru perioada mandatului 2008 - 2012


Reprezentarea cetăţenilor în numele PD-L în Parlamentul României constituie o onoare, dar şi o mare obligaţie. Fac parte din echipa de profesionişti a candidaţilor PD-L şi, alături de colegii mei, voi aduce nivelul de viaţă al românilor la cotă europeană, aşa cum este firesc să fie. Pentru asta, PD-L va lua măsurile necesare pentru a asigura infrastructura, resursele umane, un nivel înalt de educaţie, un mediu de afaceri prietenos şi predictibil, într-o economie stabilă, sub o guvernare competentă. ROMÂNIA PE MÂINI BUNE!

Colaborarea cu autoritatea publică locală pentru rezolvarea problemelor comunităţii Colegiului 12, sectorul 3, pe care eu o voi reprezenta în Parlament va fi principala modalitate de satisfacere a nevoilor cetăţenilor, cu efecte benefice atât asupra calităţii vieţii acestora, cât şi a menţinerii PDL în poziţia de principal partid în Bucureşti.

Principalele domenii pentru care îmi voi direcţiona eforturile sunt: protecţia socială, educaţia, sănatatea, administraţia publică, turismul şi sportul.


Obiectivul fundamental al PD-L este asigurarea unui nivel de viaţă european. De aceea, împreuna cu colegii mei din PD-L, în calitatea de deputal al Romaniei, în perioada mandatului 2008-2012, voi urmări diminuarea decalajelor dintre indivizi şi stimularea creşterii „clasei de mijloc”, condiţie esenţială a creşterii nivelului de trai. Pentru aceasta, voi promova şi voi susţine iniţiative legislative care să sprijine atât tinerii cât şi pensionarii, două dintre categoriile cele mai dezavantajate prin politicile promovate de guvernările anterioare.

Pentru tineri, prin intermediul iniţiativelor legislative, voi susţine:
· crearea şi implementarea programului „Prima Casă pentru Tineri”, prin care vom construi locuinţe destinate tinerilor;
· înfiinţarea serviciilor de supraveghere şi îngrijire a copiilor cu vârsta de până la trei ani, în cazul mamelor care continuă cariera profesională înainte de termenul legal de doi ani al concediului maternal;
· stabilirea unor parteneriate strategice ale Agenţiei Naţionale de ocupare a Forţei de Muncă cu unităţile de învăţământ mediu şi superior;
· înfiinţarea Ministerului pentru Tineret şi Sport, cu atribuţii si responsabilitati în ceea ce priveşte promovarea politicilor specifice tinerilor şi sportului;
· înfiinţarea unor cluburi pentru tineri, unde orice tânăr să îşi poată dezvolta şi perfecţiona abilităţile.

Totodată, înteleg problemele cu care se confruntă pensionarii şi voi guverna pentru interesul lor! În mandatul pe care mi-l veţi acorda, voi milita pentru:
· introducerea pensiei sociale minime garantate (incepând din 2009, nicio pensie nu va fi mai mică de 350 lei noi);
· pensia medie să ajunga la 405 euro în 2012, faţă de 165 euro în 2008;
· actualizarea semestrială a valorii punctului de pensie;
· încurajarea prin politici specifice a menţinerii pe piaţa muncii a persoanelor care au împlinit vârsta de pensionare dar care sunt apte de muncă şi dornice să lucreze în continuare;
· stimularea angajării persoanelor vârstnice care nu au împlinit vârsta de pensionare, astfel ca acestea să nu piardă din vechimea în muncă necesară pentru a beneficia de pensii complete;
· dezvoltarea sistemului de consiliere juridică gratuită, precum şi a serviciilor de îngrijire a persoanelor vârstnice.

Educaţia este cea mai rentabilă investiţie a României. De aceea, creşterea calităţii serviciilor educaţionale reprezintă o prioritate ca impact asupra dezvoltării economice. Condiţiile de învăţare şi de educaţie la ciclul primar şi liceal necesită trecerea de la subfinanţare la alocarea de fonduri pentru dezvoltarea campusurilor educaţionale preuniversitare moderne. Voi urmări maximum posibil de investiţii pentru maximum posibil de performanţă, având în vedere:
· înfiinţarea conturilor educaţionale pentru copii. În aceste conturi vor depune bani statul, părinţii şi diverşi donatori privaţi, astfel încât copiii să poată folosi aceşti bani pentru educaţie pe durata întregii vieţi;
· investiţii masive în educaţia timpurie, pentru ca toţi copiii să aibă acces la un mediu educaţional începând de la vârsta de 3 ani;
· toleranţă zero atât faţă de corupţie cât şi faţă de violenţă în şcoli şi licee;
· stabilitatea programelor şcolare şi a examenelor, care nu se vor mai schimba de la an la an. Elevii şi părinţii trebuie să aibă siguranţa studiului indiferent de schimbările apărute în administraţie sau în legislaţie!

În domeniul sănătăţii, intervenţia prin politici publice trebuie să ducă la creşterea mediei de viaţă a cetăţeanului. Pentru a putea impune asigurarea unor servicii de calitate în domeniul sănătăţii şi stoparea imediată a degradării nivelului de performanţă a asistenţei medicale oferite, avem nevoie atât de dotări infrastructurale cât şi de capacitatea de a da un răspuns imediat adecvat nevoilor medicale ale grupurilor dezavantajate. Colaborarea cu asociaţiile profesionale din domeniu va duce la susţinerea de iniţiative legislative care să imbine satisfacerea necesităţilor cetăţenilor cu realizarea intereselor personalului medical, pentru o creştere calitativa a actului medical. Mă voi îngriji de sănătate, prin:
· alocarea a 6% din produsul intern brut pentru sănătate, în scopul reparării şi dotării spitalelor şi al construcţiei de noi spitale;
· accelerarea procesului de descentralizare în sistemul de sănătate şi implicarea administraţiei locale în administrarea şi managementul spitalelor;
· înfiinţarea Oficiului pentru Promovarea şi Protecţia Drepturilor Pacienţilor, care va apăra bolnavii de abuzurile şi greşelile din sistemul sanitar;
· intensificarea măsurilor de medicină preventivă şi promovarea programelor de educare pentru sănătate.

Un minister nu poate cunoaşte amănunţit problemele cu care se confruntă şcolile sau spitalele din ţară. De aceea, pentru a beneficia de servicii publice de calitate cu costuri mai reduse, vom da putere administraţiei locale. În ceea ce priveşte administraţia publică voi promova iniţiative legislative care susţin:
· descentralizarea – trecerea conducerilor şcolilor şi spitalelor în subordinea primăriilor, astfel încât deciziile acestora să răspundă nevoilor comunităţilor locale;
· îmbunătăţirea accesului cetăţenilor la servicii publice prin îmbunătăţirea parametrilor serviciilor publice furnizate populaţiei;
· creşterea eficienţei muncii personalului din administraţia publică prin depolitizarea funcţiei publice, redimensionarea personalului din instituţiile publice în funcţie de numărul şi complexitatea atribuţiilor acestora şi asigurarea unei remuneraţii motivante corelate cu performanţele obţinute;
· organizarea raţională a ministerelor şi instituţiilor din administraţia centrală prin eliminarea suprapunerilor între instituţii, comasarea instituţiilor din domenii similare, şi prin implementarea de proiecte de dezvoltare finanţate din fonduri nerambursabile ale UE pentru modernizare instituţională;
· creşterea puternică a bugetelor locale prin transferul de fonduri de la centru către sector, astfel încât primăria să aibă resursele necesare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii locale;
· dezvoltarea structurii precum şi cresterea nivelului de pregătire al poliţiei comunitare, pentru a spori gradul de siguranţă al cetăţenilor pe străzi.

Turismul este unul dintre puţinele domenii care pot duce la creşterea reală a economiei naţionale şi a nivelului de trai al populaţiei. În acest domeniu voi susţine:
· modificarea normelor metodologice ale Codului Fiscal în ceea ce priveşte taxa hotelieră, prin trecerea încasărilor de la sectoare la Primăria Municipiului Bucureşti sau la o organizatie non-guvernamentală cu atribuţii în domeniul promovării turistice;
· creşterea calităţii educaţiei în turism prin înfiinţarea de centre de formare profesională continuă în concordanţă cu tendinţele mondiale de dezvoltare;
· promovarea României şi a Bucureştiului drept destinaţii turistice valoroase;
· creşterea ponderii turismului în PIB, orice iniţiativă legislativă avizată în acest domeniu fiind vitală.

În calitate de deputat, în domeniul sportului voi propune:
· înfiinţarea unei competiţii sportive şcolare de anvergură, pe categorii de vârstă, astfel încât toţi elevii să fie implicaţi în activităţi sportive, cu efecte benefice asupra dezvoltării fizice a acestora, a reducerii delicvenţei juvenile şi cu perspectiva îmbunătăţirii stării generale de sănătate a populaţiei.

Nu în ultimul rând, îmi propun susţinerea iniţiativelor legislative ce corespund direcţiilor propuse prin Programul de guvernare al PDL, indiferent de apartenenţa politica a celor ce promoveaza respectiva iniţiativă legislativă şi susţinerea principiilor creştin-democrate.

joi, 30 octombrie 2008

Aici candidez EU

Cine va recomandă?...familia si talentul


Deşi oficial campania pentru alegerile parlamentare începe pe 31 octombrie, vedem că motoarele electorale au fost deja turate. Dacă noi nu suntem oficial în campanie, înseamnă că tot ce discutam aici este foarte, foarte neoficial :)
A bătut gongul, cortina se ridică şi iată apar pe scenă candidaţii partidelor politice care se încălzesc pentru campania electorală. Care mai de care viitor deputat sau senator începe să dea din coate pentru a se face remarcat. Sunt unii pentru care numele lor e o carte de vizită. Mulţi însă au nevoie de X sau Y care să îi laude în faţa electoratului, să le spună cât de minunaţi sunt „prietenii lor de-o viaţă” şi ce lucruri extraordinare vor face în următorii 4 ani.
Uite eu, de exemplu, am onoarea, să fiu coleg cu Domnul Prigoana pe care multa lume îl simpatizează. Stau şi mă gândesc serios ce as fi facut daca aveam „onoarea” sa fiu coleg cu tot felul de personalităţi sportive şi artistice pe care chiar ii recomanda doar „familia si talentul”. Nu ma intelegeti gresit, respect munca lor, dar mi se pare ca, punând ştampila pe numele lor, vom transforma Parlamentul în Sala Polivalenta.

P.S. A nu se intelege ca am prejudecati legate de pregatirea profesionala, doar ca nu inteleg nebunia asta cu: „sunt vedeta, intru in politica”. In afara de notorietate, ce ii recomanda pe acesti candidati pentru functia de parlamentar?

miercuri, 29 octombrie 2008

Nani, nani puiul mami



Exerciţiu de imaginaţie: scrieţi cum vedeţi voi povestea filmuleţului.
P.S. Şi el este tot poet(vezi postul de mai jos)

Logan CPT

Aici sunt banii dumneavoastră????




http://logancpt.ro/

psd cu pnl, pd-l cu VOI! (Ei cu ei, noi cu voi)

Când ai un blog ca om politic este greu, al naibii de greu. Colegii se aşteaptă să dai în ceilalţi, ceilalţi se aşteaptă să dai in ei şi lumea se aşteaptă să ne batem ca chiorii. Pentru ce? Putem oare reduce politica la o expresie matematica de genul eu + circ = voturi? Mai lipseşte ceva din ecuaţie? Ei bine, sunt unii dintre noi, politicienii, care îşi doresc mai mult decât atât.

Ca să prezint viziunea mea, pe scurt, despre ceea ce vreau sa fac in acest blog: mă voi lega nu de politicieni ci de politicile pe care le promovează, nu mă voi lega de partide, ci de grupurile de interese care roiesc in jurul lor.
Sunt om politic şi PD-List din 1996 (a trecut ceva timp, nu?!). De peste 10 ani fac politica si sunt consecvent principiilor care m-au determinat sa intru in politica. Lucru de care sunt mândru, de altfel.
Nu pretind sa fiu imparţial, dar promit sa fiu obiectiv atunci când este vorba de interesele celor pe care ii reprezint.

COLEGIUL UNINOMINAL 12


http://www.euroavocatura.ro/institutii/6992/BUCURESTI_-_Deputati_-_Colegiul_Uninominal_12

luni, 15 septembrie 2008

Gafe de TOP

Pe locul 1 il avem pe nimeni altul decat pe parintele gramatici "moderne" Marian Vanghelie, devenit celebru pentru conjugarea verbului “A fi”, dar si pentru faimoasa expresie “Sa se duca dracu sa citeasca cateva almanahe”.







Locul 2 ii revine fratelui mai mare (de partid si suferinta, care pe langa raspunsuri ca
Reporter: "Credeti ca sint prea multi ofiteri de informatii in Romania?".
Mircea Geoana: "Nu stim citi sintem, in primul rind!".

Traian Basescu: "In ce sector al Capitalei e platforma Magurele?"
Mircea Geoana: "E la domnu…, la domnu…" Traian Basescu: "Platforma Magurele nu e in Bucuresti, e in Ilfov"
"Mai aveti putina rabdare!" (unui pensionar care-i spunea ca-i vine sa se sinucida), se plange ca nu are o casa in care sa locuiasca si isi duce traiul umil intr-o “casuta” cu chirie (modica) de la RA-APPS.



Pe locul 3 No comment.....


--------------------------------------------------------------------------------

marți, 9 septembrie 2008

Busola Politica

Descopera unde te afli pe esichierul politic

Busola politica compara raspunsurile tale la intrebari cu pozitiile partidelor politice autohtone si iti prezinta formatiunile care sunt cel mai aproape de preferintele tale.


http://www.busolapolitica.ro/